Uken som gikk #3

Ukens opptur 

Tror jeg må bli cheertreningene vi har hatt denne uken. De har vært så bra, og jeg blir så motivert når vi får til ting!

Ukens nedtur

Er at min MAC highlighter soft&gentle knustes i 1000 biter... Det var et vondt øyeblikk :(Ukens sang

ÅÅ, det er så mange fine nå! Jeg hadde en dag hvor jeg bare la til maaange sanger i lista mi. Og jeg hørt på alle nonstop, men ukens sang blir nok Love on the weekend - John Mayer. 

Ukens tanke

At jeg seriøst MÅ begynne å trene mer å slutte å pakke i meg all dritten som jeg gjør... Stakkars kroppen min!

Ukens klesplagg

Ukens  klesplagg må bli strikkagensere, det ar vært lifesavers denne uka. I love them.Ukens melding

For å si det sånn, den meldinga som har gått oftest igjen på melding, email osv. er Black Friday... For å si det sånn, jeg er blakk atm og fikk ikke kjøpt meg noen verdens ting på black friday. Ekstremt kjipt, det er så typisk at jeg får lønning bare noen dager etter alle salgene. Det skjer HVER gang.

Ukens blogger/youtuber

Jeg tenkte å starte med en ny kategori, med tanke på at jeg leser blogger og ser på youtubevideoer så og si hver dag. 

Ukens blogger er nok Kristine Ullebø (krisssy.blogg.no). Hun er så fantastisk flink i å oppdatere og alle innleggene hennes er så bra. Jeg blir så inspirert av henne ♥Ukens youtuber er Leyla Rose, og ja hun er amerikansk. Jeg elsker videoene hennes og alle sminkelookene hun lager. Hun er virkelig flink.  

 

black&white 

Høst, vinter eller jul? Hvem vet

God søndag, alle sammen! 

Personlig så er jeg ikke så veldig glad i søndager, mest fordi alle butikker e stengt, bussene går sjeldnere og jeg synes generelt dagen er kjedelig. I dag er den ikke fullt så kjedelig, haha. Jeg sitter på rommet mitt (like always) og hører på musikk, og i dag så skulle jeg og Rebecka egentlig ta bilder til bloggen, meeen siden jeg våknet litt før 13 og hun hadde familiegreier kl 14, så rakk vi det dessverre ikke, så det får bli en annen gang. Så da endte jeg opp med å spise pizza sammen med mamma og pappa, og filme en video faktisk. 

Som dere kanskje fikk med dere i et tidligere innlegg, så spurte jeg om noen var interesserte i en video, isåfall, hvilken? Og da fikk jeg til svar at en sminkevideo kanskje kunne vært interessant, så det er det jeg har gjort i dag. Jeg har laget en video på den looken her, som dere ser på bildene. En veldig enkel sminke egentlig, men dette er min høstsminke som jeg bruker til vanlig. Det er vell egentlig ikke høst lenger da, haha, siden det er første søndag i advent i dag. Da blir det vell egentlig en vintersminke. Uansett, det er sånn her jeg sminker meg til vanlig, så video på denne looken kommer i løpet av uka ♥ 

kl0245

Klokken er 02:45 og helt ærlig, jeg er såå trøtt å sliten, men jeg får ikke sove... Like always. Så jeg satt meg ned ved sminkebordet og tenkte at jeg kanskje bare skulle sminke meg 4 fun, and that's just what I did haha. Om noen vil ha en ny video om hvordan jeg sminker meg eller en annen video, gjerne kommenter forslag under ♥

Som jeg sa her om dagen, så har det endelig begynt å snø!! But, guess what? Nå er det bare masse sørpe... Dette skjer hvert år, blir så irritert. Jeg hater å gå rundt å bli våt i skoene og på sokkene, å bare kjenne en hel vanndam i skoene mine... menmen, sånn er det når en bor i Bodø haha.

Btw, andre enn meg som har katt og har like stort problem som meg med kattehår på klærne? Akkurat sånn som dere ser over på bildene, det er så irriterende! Bruker sikkert den klesrullen fire ganger om dagen for å få av kattehårene. #firstworldproblems hahah

 

Jeg dømmer også

Akkurat nå er klokken 23:01 og jeg sitter nede på rommet mitt og hører på musikk. Jeg sitter å tenker litt og kom på at jeg egentlig kan skrive et blogginnlegg om dette, for å få ut litt frustrasjon og det jeg tenker på egentlig.

Det mange ikke forstår med meg, og hvorfor jeg starta å blogge, er at jeg hadde aldri starta med blogg hvis jeg hadde vært usikker, syntes at det hadde vært kleint eller hvis jeg ikke hadde likt oppmerksomhet. For hvis jeg skal være helt ærlig, jeg liker å "skille" meg litt ut.

Jeg sier ikke at blogg ikke er vanlig, for det er det, men det er ikke vanlig i det miljøet jeg er i. For å si det sånn, alle tar sikkert 30 bilder av seg selv i løpet av én dag, om det er på snap, instagram eller vanlig kamera, så gjør om så ikke alle, men de aller fleste det. Det har blitt en vanlig ting å gjøre i år 2016. Det jeg gjør med bloggen er også å ta bilder av meg selv, men med et speilreflekskamera. Jeg kunne ikke gått ned i byen og stått å tatt bilder av meg selv hvor jeg poser foran en bygning, for da hadde folk spurt "hva f*en det er hun driver med?". Når jeg går i høye hæler på skolen som lager den "klikkelyden" mot gulvet, så snur folk seg. Og når jeg går med pelsjakke på skolen, så snur folk seg. Kanskje de snakker med sidemannen å sier at "haha, se hva hun har på seg!" imens de tenker for seg selv "den jakken var kul, jeg vil også kunne gå sånn". Det er hvertfall sånn jeg tenker, fordi jeg tør ikke å sitte å si at jeg ikke er nok selvsikker til å få de samme type blikkene, som jeg vet hun jenta får av meg fordi hun går med akkurat den kule jakken. Det er mange personer jeg ser som jeg skulle ønske jeg også så ut som eller at jeg turte å gå i de samme klærne.I samfunnet i dag så er det så utrolig mange som er ute etter å trykke andre ned, men det er også de som kommer å gir komplimenter, og de menneskene elsker jeg! Jeg skulle så ønske at det fantes flere av de menneskene. Sånne type mennesker gjør meg så utrolig glad, og jeg skulle ønske jeg kunne være flink å gi komplimenter oftere. Det jeg sa over med at jeg også kan sitte å dømme, så mente jeg ikke hele tiden, men av og til. For uansett hva du sier, så gjør du det. Enten bevisst eller ubevisst. 

Jeg tenker litt på hvem er jeg egentlig utenom denne bloggen, sminken, klærne, rettere sagt, denne fasaden? Alle har den fasaden, den er faktisk ikke til å unnslippe, men hvem er man uten? Det er så vanskelig, jeg har prøvd å tenke, men jeg finner det ikke ut, jeg har ikke noe svar, iallefall ikke enda. Det er noe med denne fasaden, den er alltid her. Helt ærlig, så vet jeg ikke helt hva meningen med dette innlegget var, men jeg tror egentlig jeg prøver å få frem et poeng med hvor trist samfunnet er nå. At så og si alle skal dømme, og det er så mange som ikke klarer å være glad på andres bekostning, det er så mange som må se andre falle lenger og lenger ned. 

Jeg ber alle om å tenke seg om en ekstra gang før du lener deg til sidemannen og skal til å si noe som egentlig ikke er sant, det får bare deg selv til å føle deg bedre. Si heller det du mener, kanskje sidemannen føler det samme. Aldri tvil på deg selv, kle deg sånn som du vil, smink deg sånn som du vil og vær den du er. For din versjon av deg, er alltid den beste ♥

Er det flere som tenker sånn som jeg? Eller kanskje du føler deg litt skyldig. Har du funnet ut hvem DU er?

Ankommet Oslo

Åh, det er så deilig å komme til Oslo. Jeg elsker Oslo så sterkt, og jeg gleder meg sånn til å flytte hit om noen år! ♥

Nå har jeg ankommet tante Maria, og jeg skal bo her i helgen. Når jeg kom hit så hadde hun laget taco, så spiste vi litt snop og så nyeste episoden av SKAM! Godt å ga litt tantetid ♥ I morgen så er det barndåp til lille Sara, og da skal jeg ta masse bilder! Jeg må jo ha et minnet å se tilbake på den dagen jeg blir gammel og grå, haha.  


Hva har dere gjort i dag? 

 

Utvekslingsår? hm

I dag så var jeg på et EF informasjonsmøte ang. utvekslingsår i USA, Storbritannia eller Irland, og det frister så sykt! Jeg tenkte jeg skulle dra på møte for å se om jeg egentlig ville reise på et utvekslingsår, og det ser så spennende ut. Møte var på Peppes Pizza i Bodø, og det var to veldig koselige folk som holdt det møtet, Jonas og Andrea. De var veldig flink til å informere og å svare på spørsmål. Om jeg skal dra så drar jeg til USA, og jeg har jo veldig lyst til å komme til kysten av California, men hun sa at det er så mange som vil dit, så det blir lett vanskelig å få plass, dessverre. Og det var interessant å få vite at vertsfamilien som jeg blir å få, velger meg ut i fra hvordan jeg da beskriver meg selv. Så vi får se litt senere, kanskje etter jul, om jeg bestemmer meg for å dra. Hvis noen av dere har vært i USA, så kan du gjerne sende meg en mail eller bare ta kontakt å fortelle meg hvordan det var, hvem du reiste med og hvor i USA du var? Det setter jeg kjempe stor pris på ♥

Kontakt: Sofiabodogaard@live.com

Ellers i dag så dro jeg rett etter møtet i en familiebursdag til Birk. I morgen så bærer det en tur til frisøren, og jeg gleeeder meg til å få bort etterveksten.... Den er blitt ALT for lang. Håper dere har hatt en fin kveld ♥

 

skoleppestift&clutch

I dag dere, så har jeg vært på åpningen av Hundholmen, og det har blitt så utrolig fint der! Det var helt fullstappa med mennesker, holy jesuzzz! Det var rett og slett helt rått. Vi fikk gratis drikke, det var operasangere som sang og masse god stemning. Jeg gleder meg sånn til å dra å spise der (forhåpentligvis) snart!! 

Jeg hadde på meg en svart kjole, pelsjakken (ofc) og noen duse turkise sko (som egentlig er mamma sine, hehe). Det var en så sykt vellykket kveld, jeg er så fornøyd, og ikke minst stolt! ♥ 

Disse skoene er sååå fine ♥

Mine "må ha" produkter; en ikke så alt for tung parfyme. Er ikke så veldig glad i de parfymene som blir for tunge og "voksne", blir bare litt too much for min smak. Trenger også en god leppestift/lipliner, gjerne i nude. Ei lita veske som ikke tar så stor plass. Jeg bruker av og til å bare ha denne liggende i skolesekken min på skolen, hvor jeg da legger leppestift, lipsyl, lader, parfyme og tyggis. Er så enkle ting å bare ta med seg på skolen, og det er så mye lettere å legge det i en liten clutch istedenfor i jakkelomma, eller løst i sekken. Også trenger jeg noen kule sko, alt fra høye hæler til sneakers. Skoene er så viktige i tillegg, syns ihvertfall jeg.

Har du noen ting/produkter du bare må ha med deg ganske ofte?


 

Short hair, don't care

Jeg var å klipte meg i dag, fordi det trengtes, veldig. Nå har jeg endelig kort hår igjen, og helt ærlig, I love it ♥ Første gangen jeg klipte meg så trodde jeg at jeg ikke kom til å kle det eller like det, men jeg både liker OG kler det (håper jeg), så nå er jeg superhappy. Jeg bestilte en til frisørtime igjen på torsdag, og da skal jeg gjøre noe nytt med det igjen, så stay tuned! 

I dag var jeg en liten tur på Hundholmen og hjalp mamma med litt siste saker og ting før det er åpning der i morgen kl 1900. Og vet dere hva? Det blir så utrolig fint og ikke mist rått. Jeg er så giiira og ikke minst stolt av min kjære mor. Tenk at jeg har en så kul mamma som faktisk har designet den kule plassen, åh jeg gleder meg til i morgen. Jeg oppfordrer alle som bor i Bodø, og kanskje nærområdet, til å sjekke ut Hundholmen! 

Ha en fin kveld ♥
 

 

Uken som gikk #1

Ukens opptur

Ukens opptur vil jeg si var å få besøk av familien. Det er så ufattelig koselig, og det er så godt å være med familien. Jeg blir av en eller annen grunn mer avslappet av det, er flere som føler det sånn? I tillegg så blir det så gøy å dra i barndåp til tantebarnet mitt til helgen ♥

Ukens nedtur

Uken nedtur er faktisk en litt morsom nedtur, hahaha. Jeg var på jobb på fredag og gjorde vell egentlig bare helt vanlige jobbting. Julebordsesongen har startet nå også, så vi hadde full restaurant og det gikk ganske i ett. Så kommer sjefen og sier "Sofia, gå å finn deg noen plasthansker, ta med deg papir og noe vaskemiddel også går du på dametoalettet, fordi noen har spydd." Så ja, jeg måtte da tørke opp spy i fra toalettet... Kanskje ikke helt heldig, haha. I tillegg til dette, så er vil jeg si at alle prøvene vi hadde den uken også var en nedtur.

Ukens sang

I got you - Bebe Rexha er ukens sang. Jeg la den til i lista mi for en uke siden, og har hørt på den hver dag siden da. Jeg blir i skikkelig godt humør av den og elsker å synge med den. Har du en ukens sang?

Ukens klesplagg

Som dere kanskje har sett så har jeg gått med pelsjakken min en del, og jeg ELSKER den! Så det må nok være mitt ukens plagg ♥

Ukens tanke

Min ukens tanke har nok vært stresset mitt. Har tenkt sikkert hver dag sånn "Jeg må bli ferdig med alt jeg skal gjøre i dag" også ender jeg opp med å legge meg ned å sove. Jeg har også tenkt en masse på hvor sliten jeg er, og på hvor godt det skal bli med en helg i min favorittby, Oslo.

Ukens melding

Haha, ukens melding må være den Mariann sendte felles til familien. Katten vår, Silas hadde vært nede i kjelleren og revet ned en plastpose med påskekyllinger, også hadde han gått helt banans på de, så det lå jo fjær overalt, også sendte hun en melding med bilde av kjelleren "Det har skjedd et drap i kjelleren........" 

Ukens serie

Det er garantert Gossip Girl, jeg ser det for sånn 3. gang, hehe wops, men jeg er så hekta. Klarer aldri bestemme meg for hvem av parene jeg liker best, er det Chuck & Blair, Nate & Serena, Blair & Nate, Dan & Vanessa eller Dan & Serena. Kan vel si at jeg blir litt forvirra, haha.  

Hvordan har din uke vært? Har den vært bra?

Glir forbi

Det er helt sykt hvor fort helga bare glir fordi, og hvor sliten jeg egentlig er på en søndag. Det er vell den dagen hvor jeg faktisk kjenner på det å faktisk være sliten, også blir jeg bare enda mer sliten av å tenke på at det er en hel skoleuke som kommer i vente dagen etterpå. Man skal jo egentlig bruke helga på å slappe av, men det klarer ikke jeg. Jeg blir så utrolig stressa av alt det som skjer i den kommende uka, både på skolen og på fritiden, er så mye som må gjøres, men sånn er livet, haha. 

Vi har hatt besøk siden onsdag av broren min, med kjæreste og mitt lille tantebarn, Sara. Det har vært ekstremt koselig, og neste helg blir det dåp i Oslo for lille Sara, jeg gleder meg kjempe masse. Gårdagen gikk vell egentlig bare til jobb og litt cafè besøk og sånne ting. 

Idag har jeg vært en tur på besøk hos bestemor, og der spiste vi pinnekjøtt(!!!). Det har vært min store food craving denne uka, og FINALLY sier jeg bare. Ble faktisk ekstremt glad. Og ja, forresten, gratulerer med farsdagen til alle fedre der ute. Vi her hjemme tar vell egentlig ikke sånne dager så høytidlig, men jeg ga pappa en liten gave som han trengte ♥ Ellers har jeg egentlig bare ryddet rommet og skiftet på senga, og nå skal jeg hoppe i dusjen! 


Sara ♥

Hva har du gjort denne helga? 

Lørdag

Nå kom jeg akkurat hjem i fra byen, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så sliten av bare en bytur, haha! Ble jo faktisk helt utslitt. Jeg skal på jobb om litt, men tenkte bare å stikke innom å si at jeg lever, siden jeg ikke la ut i går. Hadde faktisk ikke tid, wopsi. 

Hele neste uke er det kjempe mye som skjer og jeg har tenkt meg til Oslo i en dåp, så det blir vel litt mer action her enn tidligere. Lurer litt på hvordan jeg klarer meg på jobb i dag, jaja!

Håper dere får en fortsatt fin lørdag ♥


Hvordan har din lørdag vært?

 

Mørketid

Er jeg den eneste som blir skikkelig sliten, trøtt og trist i mørketida? Jeg hater den; det er kaldt, mørkt og det er bare noen få timer med dagslys! I dag så fikk jeg jakken som jeg bestilte meg, og jeg skulle ut å ta antrekksbilder etter skolen. Vi er ferdig 15:30 på skolen og da var det allerede begynt å bli mørkt, så jeg skulle kjappe meg hjem å skifte, meeeen når jeg kom ut, så var det blitt mørkt, og da var klokka rundt 16... Så de bildene får komme en annen gang.

Jeg sov hos Martine i natt, og for de som ikke kjenner meg, så elsker jeg å sove hos andre! Synes det er så godt å sove borte i fra mitt eget hjem, ihvertfall for en natt. Er så godt å høre på andre lyder, sove i en ny seng og med ny dyne. Jeg sover mye bedre da, enn hjemme, er jeg den eneste? Haha. Vi spiste taco til frokost og de har verdens fineste utsikt å våkne til! Det må være så godt å våkne der hver morgen, og bare se ut vinduet og nyte utsikten. 

Nå er klokka nærmere halv ett, og jeg burde komme meg i seng. God natt, alle fine ♥

- Sofia


 

Sunday funday

Dagen i dag tror jeg blir en kjempebra dag. Jeg sitter allerede godt planta under pleddet i stua etter en kjempe god frokost (stor takk til mamma), og senere i kveld så skal jeg på kino å se Blair Witch sammen med noen venninner. Har sett traileren på den, og helt ærlig, den ser dødsskummel ut! Har noen av dere sett den, hvordan var den? 

Som sagt, så spiste jeg en utrolig god frokost - nemlig banankake og kakao!! Her er oppskriften på banakake hvis noen av dere fikk lyst på: 

  • 3 modne bananer, most
  • 115 g smør, smeltet
  • 1 egg
  • 125 g brunt sukker
  • 1 ts (ekte) vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 125 g hvetemel
  • 40 g kakao
  • 175 g mørk sjokolade, knapper/hakket

Så steker dere den midt i ovnen på 180 grader (over- og undervarme) i 55-65 minutter.

Mer info om oppskriften, finner dere her ♥Voila ♥

Hva skal dere i dag?

- Sofia

 

Fridayyy

FRIYAYYY!!

Endelig er det fredag og helt ærlig, jeg misliker denne fredagen ganske sterkt. Det er mest fordi dagen min går i ett. Altså vi har full dag på skolen, åtte til halv fire, jeg fikk ikke tak i The Weeknd konsertbilletter OG vi har badminton i gymmen, og det er så kjedelig, men jeg får bare komme meg gjennom dagen. Cheertrening gleder jeg meg til, som jeg alltid gjør, også er det helg etter det, så det blir digg! 

Og forresten så fikk jeg kjolene mine i går, meeen de passet ikke, så jeg blir nødt til å selge dem. De ser forresten sånn her ut:


                                                                               Nr. 1 her // Nr. 2 her
 Nå sitter jeg vell egentlig bare i timen å sjekker instagram. Instagram er en av mine favorittapper på telefon, og jeg bruker mesteparten av tiden min når jeg er på telefonen, på instagram. Jeg elsker selve det å se hva andre gjør og kan få inspirasjon til så masse forskjellig, og følge med på hva kjendisene gjør :P 

Her er ihvertfall litt av mine bilder på instagram:
Hva er din favorittapp? Hva heter du på instagram? Hvis du vil følge meg, så heter jeg @sofiabodogaard ♥

- Sofia

I neeed

Hei!

Nå er det November og hvis du er som meg, så er dette tiden for å shoppe, masse. Grunnen for at jeg elsker å nettshoppe på vinteren er rett og slett fordi da kan jeg sitte inne i varmen og bare drømme meg bort! Jeg synes det er så spennende å få pakker i posten!! Akkurat nå venter jeg på en pakke fra Nelly og en pakke fra an annen nettside, så jeg gleder meg til å vise dere hva jeg har bestilt når det kommer i posten.

Nå har jeg vært på Nelly igjen (hehe) så da kan jeg vise dere litt ting som jeg har lyst på:                                                                 Nr. 1 her // Nr. 2 her // Nr. 3 her                                                                  Nr. 1 her // Nr. 2 her // Nr. 3 her                                                               Nr.1 her // Nr. 2 her // Nr. 3 her                                                               Nr. 1 her // Nr. 2 her // Nr.3 her

- Sofia

ForbildeSom sikkert mange av dere har fått med dere så har Sophie Elise nettopp kommet ut med en selvbiografi, hvor hun forteller om livet hennes fra hun startet bloggen i 2011 frem til nå. På lørdag så dro jeg å kjøpte boka hennes, og det er en av de aller beste bøkene jeg har lest. Jeg begynte å lese den på søndag, og den var lest ferdig på mandag! Når jeg leser boka så forstår jeg alt hun skriver, følelsene er så ekte og jeg sitter igjen med en følelse hvor jeg ikke klarer å forstå hvordan en jente som henne, kunne ha gått igjennom så mye. Hun skriver så utrolig bra! Uansett om du er gutt eller jente, ungdom eller voksen,så anbefaler jeg på mitt aller sterkeste å kjøpe boka♥

Har du lest boka? Hva synes du om den? ♥

Sofia 

Ungdomsskolen VS Videregående

Jeg går nå studiespesialisering vg1 og overgangen fra ungdomsskolen var vel egentlig ganske brå og var overhodet ikke det jeg forventet, så da tenkte jeg å fortelle litt om min opplevelse. 

Prøver

På ungdomsskolen så var prøvene egentlig ganske lett og det skulle ganske mye til for at du skulle få karakter 1. Læreren letet alltid etter hvor han/hun kunne hente litt poeng og hvis du var litt inne på svaret så fikk du poeng.

På videregående så er det helt annerledes enn før. Det skal ikke så mye til for å få karakter 1 på en prøve. Det å få tilbake en prøve du følte gikk kjempebra og ser at du har fått en kjempe dårlig karakter er ikke gøy. Og når du spør hvorfor du ikke har fått bedre så får du til svar at du ikke har utdypt svaret ordentlig og at det er for "generelt". Det du sitter igjen med da er "Hvordan skal jeg gjøre det bedre, jeg gjorde jo akkurat det samme som jeg gjorde på ungdomsskolen?" Det er så mye mer som skal til for å få helt riktig på et svar nå enn før. Og det hjelper ikke å være "litt" inne på svaret, du må svaret helt presist, komme med eksempler, forklare hvorfor svaret er som det er og utdype svaret.

Timene

I timene på ungdomsskolen så var de ekstremt opptatt av at du måtte følge med, ingen telefon oppe i timene og du måtte gjøre oppgaver. Lærerne kom også rundt å sjekket at du gjorde oppgavene og hørte litt rundt for å sjekke at vi hadde fått med oss hva han/hun nettopp hadde stått å snakket om.

På videregående er det helt forskjellig. Greit at ja, vi må være stille i timene, men det er så mye mer fokus på egen læring. Ikke alle lærerne bryr seg noe særlig om du sitter på telefonen, har oppe pcen eller om du plutselig går ut av timen og blir borte i 15 minutter. De kommer heller ikke rundt å sjekker om vi gjør oppgaver eller følger opp for å sjekke at vi forstår eller har fått med oss hva de prater om. 

Selve skoledagen

...var egentlig lengre enn det vi har nå, så sånn sett gjør det ikke noe. Vi startet kl 0900 hver dag og sluttet kl 1430 hver dag. Hvis vi regner sammen hele skoleuken så vil jeg si at det er litt lengre enn det vi har nå. For nå, på videregående, så har vi mange dager hvor vi starter sent på dagen eller slutter tidlig på dagen, i tillegg til at vi har mange fritimer. Så jeg personlig, synes ikke at skoledagene er skikkelig tunge. 

Lærerne

...er helt annerledes de også. På ungdomsskolen så ble lærerne mer kjent med deg og du ble kjent med dem. Jeg synes det er rart å komme på videregående og se at lærerne ikke vil bli kjent med hvordan du er du, og hvordan du er som elev. De bare kommer inn i timen for å undervise, fordi det er jobben deres.

Alt i alt

...så synes jeg at overgangen var ganske brå med tanke på prøver og det å plutselig ikke bli fulgt opp i fagene, sånn som jeg ble før. Jeg hadde forventet at skoledagene skulle være tyngre, men jeg synes ikke at de ble det, ganske likt, men som sagt; så er det mye fokus på egen læring, og da er det ikke ofte jeg følger helt med i timene. Det er også rart å ikke kjenne sin egen lærer som du er med opp til 10 timer i uka.

Hvordan har du opplevd overgangen? Føler du mye av det samme som meg, eller føler du det er helt annerledes?

//Sofia Bodøgaard

 

13.07.2016

Nå er det noen dager siden sist jeg skrev, og siden da så har jeg ankommet Lanzarote. Jeg bor i huset til farfaren min og her er jeg sammen med Aleksandra, foreldrene mine, broren min med hans kjæreste, tanten min, onkelen min og deres to barn og min andre onkel og hans sønn. Huset er ganske stort så det er god plass til alle sammen, og det er veldig digg med stor plass for da slipper jeg å føle at jeg bor oppå alle de andre. Sånn som nå så har jeg gått å satt meg på et av soverommene for å skrive, i mens alle andre driver med sitt. 

Jeg, Aleksandra og pappa reiste fra Bodø fredag 8. juli. Da reiste vi Bodø - Oslo - London, Gatwick - Lanzarote, også kom mamma å møtte oss på Gardemoen. Vi fløy til Gatwick, løp til gaten vår og satte oss på neste fly og da var det fire timer flyvning til Lanzarote. Da vi ankom Lanzarote, gjett hva? Koffertene våre var ikke kommet. Alle de som var på connecting flight fra Gatwick til Lanzarote, mistet bagasjen, eller fikk den ikke da. Når vi kom til huset så sjekket pappa det med forsikring osv. Og dagen etter så fikk vi vite hvor mye penger vi fikk til å shoppe for, så vi dro ut med en gang å kjøpte alt det nødvendige. Vi fikk koffertene våre samme dag da, så det gikk fint. No worries. De siste dagene har vi kun slappet av i dette ferieparadiset. Vi var en liten tur på stranden i går, men det blåste så fælt, så vi dro bare hjem. Vi har laget masse god mat, lagt i solen og stekt og badet masse. Det er så godt å endelig ha helt ferie og være i varmen. Det kjipe er bare at det er fint vær i Bodø nå... Jeg vil at det skal være dårlig vær i Bodø når jeg er bortreist sånn at jeg slipper å bli sjalu, hehe. 

Jeg holder faktisk på å lage en liten samlevideo fra ferien vår, og den kommer jeg da til å laste opp dagen etter jeg har kommet hjem, altså 2. august, så håper den faller i smak!

Hvis dere vil se litt flere bilder så kan dere gå inn på Instagram @sofiabodoegaard, der oppdaterer jeg så og si hver dag med nye bilder fra ferien.

//Sofia Bodøgaard

 

04.07.2016

Hei

Ja, jeg vet at jeg _suger_ i å oppdatere dere, og jeg skal ikke komme med noen unnskyldning, fordi jeg skal bli mye flinkere. Nå er det ca. 2 uker siden vi fikk sommerferie, og siden den startet så har jeg nesten ikke gjort noen ting. Det har heller ikke vært så fint vær her i Bodø, så da har jeg egentlig bare holdt meg inne. Trent har jeg heller ikke gjort, dessverre. Jeg kommer helt ut av rytmen min når ferien begynner, hvert eneste år. Blir så irritert, fordi jeg vil jo trene hver dag, stå opp tidlig, spise sunt og være med venner, meeen sånn blir det da altså ikke. En ting jeg faktisk har gjort er at jeg har begynt å ordne meg om dagene, haha. Før sommerferien så gadd jeg aldri å fikse meg, men det er vel egentlig bare midlertidig, for med en gang sommerferien er slutt og skolen starter igjen så er tilbake til samme gamle vaner. 

8. juli så drar jeg, sammen med Aleksandra og min familie til Lanzarote. Der skal vi være i tre uker i huset til farfaren min, så det blir digg. Da blir jeg nok til å blogge en del fordi jeg vil dele bilder og opplevelser der borte, så det blir veldig bra! Jeg kommer til å komme med flere og bedre innlegg, så da skriver jeg snart.

Og om dere vil se et lite innblikk i hva jeg gjør i livet og kanskje litt bedre hvordan jeg ser ut (hehe) som ikke blir publisert her, så kan dere ta en titt innom Instagram; @Sofiabodoegaard

Hvor skal du reise i sommer?

Er det noe spesielt du vil jeg skal skrive om framover?

//Sofia Bodøgaard

 

Hverdagssminke 2016

Jeg har fått spørsmål om jeg kan komme med flere videoer, og JA det kan jeg! I går satt jeg meg ned å filmet en sminkevideo, bare en helt basic hverdagssminke rett og slett. Jeg orker vanligvis ikke å sminke meg til vanlig, bare noen ganger. Siden jeg filmet i 8 tiden på kvelden så ble ikke lyset det beste, men håper det går bra! Alle produktene jeg bruker i videoen skriver jeg under videoen! 


Garnier Moisture Soft+

MAC PREP+PRIME fix+

Maybelline New York BABY SKIN Instant Pore Eraser

L'oréal INFALLIBLE 24H-MATTE farge 24 Golden Beige

Maybelline New York FIT ME foundation farge 130

Maybelline New York FIT ME concealer farge 10

MAC Studio Fix Powder farge NC40

Too Faced Chocolate Soleil farge Medium Deep Bronzer 

MAC Mineralize Skinfinish Natural farge Medium Deep Bronzer

MAC Highlight farge Soft&Gentle

NYX MICRO Brow Pencil farge Taupe

NYX Tinted Brow Mascara farge Brunette

NYX Eye Shadow Base

ZOEVA COCOA BLEND farge 1: Bitter Start 2: Substitute For Love 3: Freshly Toasted 4: Pure Ganache 5: Sweeter End

Urban Decay Perversion Mascara

Lipsyl 

Hvis dere har forslag på flere videoer dere vil jeg skal lage, bare å komme med forslag! Tags, challenges etc. 

Sofia Bodøgaard

 

Klassetur

Hei hei

På mandag reiste jeg, sammen med klassen min til Oslo på en liten klassetur. Vi dro innom Reptilparken og Stortinget, resten var egentlig bare shopping! Det var superkoselig sammen med klassen og det var en flott ting å gjøre på slutten av skoleåret! Jeg lagde en liten samlevideo fra turen. 

Jeg kommer til å blogge mer framover, so stay tuned!


Sofia Bodøgaard

 

North Nova

Hei&hå!

Som kanskje mange av dere vet så går jeg på cheerleading. Jeg går på laget North Nova Octans, og på NM i år stiller vi i Junior All Girl Elite. det er den høyeste kategorien i Jr i Norge. I fjor så stilte vi i Junior All Girl Intermediate, og der fikk vi første(!!) plass med laget jeg gikk på OG senior laget vårt, North Nova Castor.

Tilbake til det jeg skulle frem til. I år stiller vi som sagt i NM som er i starten av Mars og vi har fått ut mixen vår! Så jeg tenkte jeg kunne linke den under så kan dere høre på den. Det kommer nok til å være noen innlegg, bilder og videoer av laget vårt fremover mot NM, so be prepared!Sofia Bodøgaard


WOW

Helt utrolig dere! Startet bloggen i går og har hatt 2000(!!!!!!!) sidevisninger allerede! Det er faktisk helt sinnsykt! Har jo hatt blogg tidligere, men da har jeg ligget på sånn 30 sidevisninger per dag, hvis jeg var heldig..

Har fått så ekstremt mange komplimenter fra forskjellige personer om at jeg er flink til å skrive, at de skal følge med videre og at jeg er en inspirasjon for dem. Det gjør meg så sinnsykt happy!! Jeg ligger på 2. plass på topplista her i Bodø og på 108. plass på Norges lista, og jeg ligger å smiler for meg selv. For det jeg vil med denne bloggen er å inspirere og oppmuntre. Det kommer til å bli mange bilder, men jeg fant akkurat kameraet mitt og det er for mørkt til å ta bilder akkurat nå dessverre, men bildene kommer. Jeg skal også kjøpe meg et mindre kamera sånn at jeg slipper å drasse med meg det svære kameraet. 

Jeg vil bare si tusen hjertelig takk til alle dere som har lest bloggen min, kommentert, delt den og oppmuntret meg! Er virkelig deilig å se at det jeg skriver er folk interessert i å lese. Det er det som gir meg motivasjon til å faktisk begynne ordentlig og holde på en lang stund. Så tusen hjertelig takk! Nå er det natt for meg, ha det bra!

Sofia Bodøgaard

Press?

Hvorfor er det sånn at i denne verden så må _alle_ prestere? Jeg skal ikke si at det er "denne generasjonen", for jeg tror det har vært sånn i veldig mange generasjoner. Det som er nå er at på skolen blant annet så skal du ikke lære noe lenger, det handler om å bestå. Det er vanskelig å være den som prøver, men aldri får det til. Det er også vanskelig og alltid være den som MÅ prestere. Det er vanskelig uansett hvor du ligger. Man har et sånt press på seg at alle skal være perfekte, eller nesten alle. Nå til dags så skal du ha mange venner, du skal feste, ha bra kropp, masse fritid og ha penger. Jeg personlig har ikke alt dette, og det jeg har minst av er vel egentlig masse fritid. 

Jeg tror at det mange ungdommer glemmer er at man må ikke være perfekte. Man gjør det man selv har lyst til og man er den man vil være. Mange tenker at det er en fasit på hvordan du skal være, at du skal være perfekt. Mange tenker at de ikke kan skuffe foreldrene sine. Og jeg tror at årsaken til noe av dette er nemlig foreldre. De har alt for høye forventninger til barna sine! Det er vanskelig å skal imponere foreldrene sin med alt du gjør, du er ikke perfekt. Foreldre forventer toppkarakterer, at du skal prestere innen idrett og at du skal bli likt av de rundt deg. Du kan ikke bli likt av alle, det kommer alltid til å være noen i veien for drømmene dine. Og toppkarakterer? Det vet jeg personlig at er veldig vanskelig. Idrett er det jeg trives best med. Det er selvfølgelig press der også, men akkurat der så vil jeg ikke tenke sånn! Hvis du vil bli best så må du slutte å tenke på hva alle andre rundt deg gjør, du må tenke på deg selv. Tenk på hva du må gjøre for å oppnå det DU vil.

Jeg kommer til å la dette innlegget stå åpent uten et stort råd og uten en konklusjon, for jeg vet at jeg kommer til å komme tilbake til dette temaet veldig snart. Dette temaet er såpass stort at det kommer mye mer rundt det, kanskje i forskjellige kategorier hvor jeg forklarer meg nærmere. Ha det bra så lenge!

Sofia Bodøgaard

En forandring

Dette er en situasjon jeg aldri hadde trodd jeg kom til å sitte i igjen. Så her sitter jeg, med macen på fanget, spotify på og tenker for meg selv "Hvorfor gjør jeg dette? Hva vil jeg oppnå med akkurat det her?" Det har jeg rett og slett ikke svaret på helt ennå. Jeg hadde mest lyst til å starte med Youtube, men så ble det blogg. Hvem vet hvordan det utvikler seg? Er i hvertfall blogg jeg kommer til å holde meg til fremover. For å si det sånn, å blogge ligger ikke helt i min natur, ikke YT heller akkurat. Har hatt utallige blogger, fra jeg var 9 år til jeg var 14 år. Nå er jeg snart 16 år, om 62 dager hvis jeg skal være så presis. Jeg har aldri vært spesielt flink på å blogge, men jeg trenger en måte å uttrykke mine meninger på, og uttrykke de for noen andre, da kunne jeg like så gjerne starte en blogg. 

Jeg ser på alle bloggerne nå til dags, og jeg blir inspirert, men har overhodet ikke falt meg inn å bli like stor som dem en dag. Kan hende at jeg kanskje en dag når dit, hvis jeg vil, men det er ikke noe jeg vil akkurat nå! Jeg kan vell starte med å fortelle litt om meg selv?

Mitt navn er Sofia Bodøgaard, og jeg er 15 år. Livet mitt består for det meste av trening, skole, venner, familie og jobb. Blir litt sjokkert av at jeg har bestemt meg for å starte en blogg oppi alt dette? Men vi får vell se hvordan dette utvikler seg etterhvert. Jeg trener på Stamina fast en gang i uka med PT (personlig trener) og ellers når jeg har tid, jeg går også på cheerleading og trener det to ganger i uka. Har også fått meg jobb for bare en liten stund siden faktisk. Er godt å kjenne på det å faktisk jobbe for mine egne penger, å kjenne at jeg slipper å spørre foreldrene mine etter penger like ofte. Her i Bodø så kjenner alle hverandre. Jeg har ekstremt mange bekjente, venner og ganske få bestevenner. Jeg har de jeg møter litt her og der, sier hei på gaten, men ellers så snakker jeg ikke med dem. Litt trist at jeg kjenner såpass mange, men 90% av dem ser jeg ikke ellers. Det er vel sånn det er, dessverre. 

Nå skal jeg avslutte dette innlegget, usikker på hvordan, men det må jeg vell egentlig bare finne ut av. Et bilde av meg kommer nok senere, ikke med det første. Forløpig kan dere vel følge meg på Instagram hvis dere vil se hvordan jeg ser ut; @sofiabodoegaard

Sofia Bodøgaard

Les mer i arkivet » November 2016 » Juli 2016 » Mai 2016
Instagram: @sofiabodogaard Mail: sofiabodogaard@live.com

Mitt navn er Sofia Bodøgaard. Jeg er 16 år, og kommer fra Bodø. Håper på at min blogg er interressant for deg.hits