Press?

Hvorfor er det sånn at i denne verden så må _alle_ prestere? Jeg skal ikke si at det er "denne generasjonen", for jeg tror det har vært sånn i veldig mange generasjoner. Det som er nå er at på skolen blant annet så skal du ikke lære noe lenger, det handler om å bestå. Det er vanskelig å være den som prøver, men aldri får det til. Det er også vanskelig og alltid være den som MÅ prestere. Det er vanskelig uansett hvor du ligger. Man har et sånt press på seg at alle skal være perfekte, eller nesten alle. Nå til dags så skal du ha mange venner, du skal feste, ha bra kropp, masse fritid og ha penger. Jeg personlig har ikke alt dette, og det jeg har minst av er vel egentlig masse fritid. 

Jeg tror at det mange ungdommer glemmer er at man må ikke være perfekte. Man gjør det man selv har lyst til og man er den man vil være. Mange tenker at det er en fasit på hvordan du skal være, at du skal være perfekt. Mange tenker at de ikke kan skuffe foreldrene sine. Og jeg tror at årsaken til noe av dette er nemlig foreldre. De har alt for høye forventninger til barna sine! Det er vanskelig å skal imponere foreldrene sin med alt du gjør, du er ikke perfekt. Foreldre forventer toppkarakterer, at du skal prestere innen idrett og at du skal bli likt av de rundt deg. Du kan ikke bli likt av alle, det kommer alltid til å være noen i veien for drømmene dine. Og toppkarakterer? Det vet jeg personlig at er veldig vanskelig. Idrett er det jeg trives best med. Det er selvfølgelig press der også, men akkurat der så vil jeg ikke tenke sånn! Hvis du vil bli best så må du slutte å tenke på hva alle andre rundt deg gjør, du må tenke på deg selv. Tenk på hva du må gjøre for å oppnå det DU vil.

Jeg kommer til å la dette innlegget stå åpent uten et stort råd og uten en konklusjon, for jeg vet at jeg kommer til å komme tilbake til dette temaet veldig snart. Dette temaet er såpass stort at det kommer mye mer rundt det, kanskje i forskjellige kategorier hvor jeg forklarer meg nærmere. Ha det bra så lenge!

Sofia Bodøgaard

4 kommentarer

fgt

27.01.2016 kl.00:05

ok

Karl

27.01.2016 kl.03:18

Vis man aldri ble presset, ville man stått stille.

sofiabodogaard

27.01.2016 kl.08:18

Karl: Jeg sier ikke at man aldri skal bli presset, men ikke på den måten som presset har kommet til i dag. Det er bra med press eller en liten push av og til, men hvis det kommer til kroppspress og press på hvem man skal være og hvordan man skal være så syns jeg det blir helt feil.

Karl

28.01.2016 kl.02:44

Det er vell sant, bra skrevet uansett!👍

Skriv en ny kommentar

Instagram: @sofiabodogaard Mail: sofiabodogaard@live.com

Mitt navn er Sofia Bodøgaard. Jeg er 16 år, og kommer fra Bodø. Håper på at min blogg er interressant for deg.

hits